Kommunkansliet håller öppet för bokade besök

Pga smittoläget bör alla personliga besök bokas på förhand. Det mesta går att sköta per tel. 018 47900 eller info[at]vardo.ax

Håll avstånd. Tvätta händerna. Stanna hemma om du känner dig sjuk.

Städning

Äldreomsorgen har en lokalvårdare som sköter städning av klientbostäder.

Klientstädning på Strömsgården

Klientrum och lägenheter på Strömsgården städas av husets lokalvåradre. För de boende på Strömsgården ingår rengöringsmedel och städredskap i avgiften och städning räknas in i hemserviceavtalet. Städningen utförs enligt överenskommelse mellan klient och lokalvårdare.

För boende på Strömsgården ingår fönstertvätt 1-2 gånger per år.

Klientstädning i eget boende

Klienter som bor i eget boende kan, i samband med att hemserviceavtal ingås, få städservice, städningen utförs enligt överenskommelse och behov. Denna stödtjänst är behovsprövad.

Klienten skall tillhandahålla ändamålsenlig städredskap såsom dammsugare, hink, långskaftad golvmopp, WC-borste, sopborste och skyffel samt torkdukar. Klienten tillhandahåller även rengöringsmedel.

När hemserviceavtal tecknats utförs städningen enligt service- och vårdplan men enligt överenskommelse mellan klient och lokalvårdare.

Vad ingår och vad ingår inte i städservice.

Regelbundet återkommande städuppgifter är dammsugning, torkning av golv, vädring av mindre mattor och sängkläder, dammtorkning av fria ytor i de utrymmen som används dagligen såsom hall, badrum, kök, sovrum och tv-rum. Rengöring av sanitetsvaror i badrum och toalett. För klienter i eget boende ingår inte fönstertvätt.

Storstädning av bostad, städning av vind, källare eller utrymmen som inte används i det dagliga livet utförs inte av hemservicens personal.

Vid uppgörande av vård– och serviceplan samt hemserviceavtal överenskommer klient och äldreomsorgsledare om vilka utrymmen som är att betrakta som dagliga utrymmen.

Publicerad 13.11.2018
Uppdaterad 13.11.2018